Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- عمادالدین قاسمی‌پناه: نخستین ثبت سفارش ۱۰میلیون دلاری با رمزارز در حالی به تازگی انجام شد که از چند سال پیش متخصصان و پژوهشگران این حوزه از تحریم‌گریز بودن این دارایی مبتنی بر فناوری سخن می‌گفتند. تحریم‌های تقریبا کاملی از سوی آمریکا بر بخش‌های حیاتی کشور مانند نفت، بانک‌ها و کشتیرانی اعمال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، رمزارزها با برخورداری از ظرفیت فناورانه‌ای که دارند می‌توانند این تحریم‌ها را خنثی کنند. به‌عبارت دیگر، کشور ما با استفاده از این امکان می‌تواند تجارت خارجی خود را با کشورهای دیگر که درگیر تحریم‌های اقتصادی هستند توسعه دهد. این ثبت سفارش نشان می‌دهد که دولت بالاخره استفاده از رمزارزها را در حوزه واردات به رسمیت شناخته است.

واکنش بعضی از رسانه‌ای معتبر دنیا از جمله رویترز نشان از اهمیت و حساسیت این موضوع دارد.با این حال، این اتفاق صورت نمی‌گرفت، مگر اینکه استخراج رمزارزها در کشور به رسمیت شناخته می‌شد. بنابراین مصوبه ۱۳مرداد۹۸ دولت را می‌توان به‌عنوان پیش نیاز اقدام اخیر تلقی کرد.

احتمال حساس شدن تحریم‌کنندگان

امید علوی، رئیس هیأت مدیره انجمن فناوران زنجیره بلوک(انجمن بلاکچین) در گفت‌وگو با همشهری موضوع استفاده از رمزارزها در واردات را موضوعی حساس می‌داند. علوی یادآوری می‌کند که حتی مسئولان وزارت صمت و بانک مرکزی هم وقتی در مورد این موضوع صحبت می‌کنند چندان وارد جزئیات آن نمی‌شوند و دلیل آن را مرتبط بودن این موضوع با تحریم می‌داند. به‌گفته او «قرار نیست که جزئیات و سازوکار این اقدام کاملا علنی باشد. چراکه درصورت اعلام جزئیات و شفاف شدن موضوع، احتمال حساس شدن کشورهای تحریم‌کننده نسبت به آن وجود دارد.»

مصوبه راهگشا

با این حال، رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین به مصوبه هیأت وزیران در تاریخ ۱۳مرداد۱۳۹۸ اشاره می‌کند که براساس این مصوبه استخراج بیت‌کوین صورت قانونی به‌خود گرفت.

علوی با اشاره به اینکه طبق مصوبه هیأت وزیران کسانی که در حوزه استخراج بیت‌کوین فعالیت می‌کنند، می‌توانند از آن برای واردات استفاده کنند، می‌گوید: «این مصوبه بانک مرکزی را مکلف کرده بود که سازوکاری را برای استفاده از رمزدارایی‌ها در مراودات خارجی و به‌طور خاص واردات تدوین کند.» به‌گفته او «اگرچه برای تدوین این سازوکار با تأخیر عمل شد، اما در نهایت، هفته گذشته نخستین ثبت سفارش با بهره‌گیری از رمزارزها انجام شد.»

رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین یادآوری می‌کند که این کار براساس هماهنگی بین سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی به مرحله اجرا رسیده است و اکنون کسانی که در کشور بیت‌کوین استخراج کرده‌اند می‌توانند با استفاده از آن ثبت سفارش کنند. علوی تأکید می‌کند که به این ترتیب، رمزارزها به‌عنوان منشأ ارز در ثبت سفارش شناخته می‌شوند و امکان واردات کالا با این روش مهیا می‌شود.

نقش ناظر بانک مرکزی

رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین در واکنش به این پرسش که آیا بانک مرکزی بیت‌کوین استخراج شده را می‌خرد، پاسخ منفی می‌دهد و می‌گوید: «بانک مرکزی حتی دلار صادرکنندگان را هم نمی‌خرد، بلکه این بانک سامانه‌ای(نیما) را راه‌اندازی کرده و دارندگان دلار و ریال را به همدیگر وصل کرده تا معامله صورت بگیرد.»

علوی توضیح می‌دهد که در مورد رمزارزها هم روش کار به این صورت است که استخراج‌کننده بیت‌کوین، رمزارز خود را در اختیار واردکننده قرار می‌دهد و واردکننده، پس از پرداخت ریالی آن به ماینر از آن برای ثبت سفارش استفاده می‌کند. با این حال، بانک مرکزی به‌عنوان ناظر بر این معامله عمل می‌کند.

او با اشاره به اینکه در این میان، ریال ماینر ثبت دفتر می‌شود و فرایند کاملا شفاف و قانونی است، ادامه می‌دهد: «واردکننده هم به راحتی بیت‌کوین را تحویل تامین‌کننده می‌دهد و ثبت سفارش انجام و واردات انجام می‌شود.»

اقدام مثبت

رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین این اتفاق را در کل مثبت ارزیابی می‌کند و می‌گوید: «ثبت سفارش با رمزدارایی نشان می‌دهد که رمزدارایی‌ها به‌عنوان کالایی که ظرفیت بالایی در تهاتر کالا دارند، می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرند.» علوی همچنین عنوان می‌کند که رمزدارایی‌ها می‌توانند به کشور کمک کنند و به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای دلار و ارزهای رایج در حوزه واردات مورد استفاده قرار بگیرند.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا واردات با رمزارز صرفا از کشورهای تحریم‌شده امکان‌پذیر است یا با همه کشورها می‌توان تبادل داشت، می‌گوید: «اگرچه در چین این ظرفیت وجود دارد و بعضی از تجار ایرانی اکنون با استفاده از رمزارز با چینی‌ها معامله می‌کنند، اما مهم‌ترین مسئله در این موضوع کشور خودمان بود که بتوانیم از ظرفیت قانونی رمزارزها برای واردات استفاده کنیم.»

به‌گفته رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین «اکنون هر کشوری که تامین‌کننده‌ای داشته باشد که رمزارز را بپذیرد، امکان واردات از آن کشور وجود دارد.»

کد خبر 697501 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رمزارز صادرات و واردات تحریم تجارت خارجی بانک مرکزی وزارت صنعت، تجارت و معدن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رمزارز صادرات و واردات تحریم تجارت خارجی بانک مرکزی وزارت صنعت تجارت و معدن بانک مرکزی ثبت سفارش بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۴۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین موزیک‌ ویدئوی رسمی با هوش مصنوعی ساخته شد

یک کارگردان برای ساخت موزیک ویدئوی یک اثر از مدل هوش مصنوعی سورا(Sora) ساخته شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) استفاده کرده است.

به گزارش ایسنا، یک کارگردان به نام پل تریلو(Paul Trillo) از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئوی Sora برای ساخت یک موزیک ویدئوی چهار دقیقه‌ای برای یک خواننده استفاده کرده است.

اگرچه شرکت OpenAI هنوز Sora را در دسترس عموم قرار نداده است، اما توانایی آن در تولید کلیپ‌های ویدئویی واقعی و با وضوح بالا، فیلم‌سازان را از لحاظ امنیت شغلی نگران کرده است.

اکنون این ابزار قدم به دنیای موزیک ویدئوها گذاشته است.

اگر بخواهید یک ویدئوی حیرت‌انگیز بسازید، احتمالاً به یک پهپاد مجهز و خلبان ماهر آن و خیلی ابزار و چیزهای دیگر نیاز خواهید داشت. اما حالا هوش مصنوعی Sora که متن را به ویدئو تبدیل می‌کند، کار را آسان کرده است.

این مدل هوش مصنوعی که اواخر بهمن ۱۴۰۲ معرفی شد، در ابتدا ما را با کلیپ‌های ویدئویی خیره‌کننده‌ای که از پیام‌های متنی تولید شده بود، شگفت‌زده کرد و یک ماه بعد با چند فیلم کوتاه مواجه شدیم که بحث‌هایی را برانگیخت.

با این حال، Sora همچنان یک پیشرفت باورنکردنی است. اکنون پل تریلو، کارگردان مستقر در لس آنجلس از این مدل هوش مصنوعی برای ساخت اولین موزیک ویدئوی رسمی خود استفاده کرده است.

گفته می‌شود این ویدئو از ایده‌ای برآمده که تریلو به مدت ۱۰ سال در مورد آن فکر می‌کرده است.

دوربین مجازی در این موزیک ویدئو در صحنه‌ها رو به جلو حرکت می‌کند تا تصاویری سریع و انتزاعی را روی اثر خواننده‌ای به نام ارنست ودرلی گرین جونیور(Ernest Weatherly Greene Jr.) که با نام واشد اوت(Washed Out) منتشر شده است، ارائه کند.

این ویدئوی چهار دقیقه‌ای به صورت مجموعه‌ای از صحنه‌های پروازی متشکل از ۵۵ کلیپ Sora که از ورودی‌های متنی تولید شده‌اند و در نرم‌افزار Adobe Premiere Pro به هم چسبیده‌اند، شکل گرفته است.

شخصیت‌ها و مکان‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی تنها برای لحظاتی زودگذر نمایش داده می‌شوند و مشخص نیست که آیا مواردی مانند زوایای عجیب بدن، حرکات تند و ناگهانی عجیب و حقه‌های ظاهری دوربین بخشی از دستورات کارگردان هستند یا صرفاً خطاهای مدل هستند. در هر صورت، ویدئوی جالبی برای یک ترانه درآمده است که در ادامه تصاویری از آن را آورده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین موزیک‌ ویدئوی رسمی با هوش مصنوعی ساخته شد
  • شهردار تهران: تخصیص ارز واردات ۲ هزار خودرو برقی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • آغاز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • عکس| حرکت معروف و جذاب حسن یزدانی سوژه اتحادیه جهانی کشتی شد
  • باشگاه استقلال به طور رسمی پایان همکاری با خطیر را اعلام کرد
  • کره شمالی تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و غیرانسانی خواند
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید