Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@19:59:15 GMT

تبلیغات نوستالژی و قدیمی بانک ها! + عکس

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۷۲۵۵

تبلیغات نوستالژی و قدیمی بانک ها! + عکس

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ بانک نهادی اقتصادی است که وظیفه‌هایی چون تجهیز و توزیع اعتبارات، عملیات اعتباری، عملیات مالی، خرید و فروش ارزها، نقل و انتقال وجوه، وصول مطالبات اسنادی و سود سهام مشتریان، پرداخت بدهی مشتریان، قبول امانات، نگهداری سهام و اوراق بهادار و اشیای قیمتی مشتریان، انجام وظیفهٔ قیمومیت و وصایت برای مشتریان، انجام وکالت خریدها و فروش را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظایف بانک مرکزی عبارتست از انتشار اسکناس و تنظیم حجم پول در گردش، نگهداری فلزات گرانبها و ارزهای متعلق به دولت، نگهداری ذخایر قانونی و موجودی نقدی بانک‌های تجاری، ایجاد امکانات اعتباری برای بانک‌های تجاری، انجام دادن عملیات تسویه حساب بین بانک‌ها، صندوقداری و نمایندگی مالی برای عملیات بانکی دولت، اجرای سیاست پولی و کنترل حجم اعتبارات. این بانک مسؤولیت کنترل شبکه بانکی و اداره سیاست پولی ثبات را بر عهده دارد. این بانک، بانک‌های دیگر را در جهت ارائه خدمت و هماهنگی با اقتصاد به فعّالیت وامی‌دارد.

بانک شاهنشاهی ایران نخستین بانک ایران برای اولین بار درایران اقدام به چاپ و نشر اسکناس در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار نمود و درسال۱۳۰۲ خورشیدی بانک ملی در زمان حکومت پهلوی چاپ اسکناس را به عهده داشت که بعدها به بانک مرکزی ایران واگذارشد.

کهن‌ترین شکل بانکداری مربوط به دوران آشوریان و بابلیان است. مدارکی از این ناحیه به دست آمده‌است که حکم چک را دارند. همچنین در قوانین حمورابی قوانینی در مورد فعالیت‌های بانکداری وضع گردیده. سپس یونانیان و رومیان نیز در معابدشان به فعالیت‌های بانکداری پرداختند و نوآوری‌هایی نیز در این زمینه داشتند. در دیگر نقاط جهان از جمله هند و چین نیز فعالیت‌های بانکداری انجام می‌شده.

 

 

منبع: دلگرم لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر نوستالژی اخبار مرتبط اینطوری فکر کردن به گذشته، حالتو خوب میکنه ۱۴۰۱/۴/۱۵ قاب های خاطره انگیز از کارتون های دهه شصت + عکس ۱۴۰۰/۳/۴ نوستالژی دهه فجر برای دهه شصتیا! +عکس ۱۳۹۹/۱۱/۱۲ تنها پیکان آینه کاری شده دنیا در شیراز +عکس ۱۳۹۷/۴/۲۸ ۳۲ سال پیش؛ آخرین سیل تهران +تصاویر ۱۳۹۷/۲/۱۵ محسن تنابنده، ۲۳ سال پیش، کنار زاینده‌رود +عکس ۱۳۹۷/۱/۱۸ آخرین ویدیو ها اولین توضیح شهره لرستانی درباره تغییر جنسیتش؛ شرعا و عرفا دیگر زن نیستم! ۱۴۰۱/۰۴/۲۳ ۱۰:۵۴ روش درست تنظیم آینه بغل خودرو که نمی دانستید + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۳ ۱۰:۴۵ این استانها منتظر باد شدید باشند ۱۴۰۱/۰۴/۲۳ ۱۰:۲۰ قسمت ۹ سریال یاغی / نیکی کریمی: بهمن خان شوهرم بود! ۱۴۰۱/۰۴/۲۳ ۱۰:۰۵ زورگیری جناب خان در خندوانه! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۳ ۰۹:۵۷ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۱:۴۱ تبلیغات نوستالژی و قدیمی بانک ها! + عکس ۱۱:۳۴ سایپا نقش موثری در تولید و عرضه خودرو داخلی دارد ۱۱:۳۲ نرخ رسمی ۱۲ ارز کاهش یافت ۱۱:۲۰ قیمت دارو برای مصرف کننده ثابت می ماند؟ ۱۱:۰۶ گزارش سال دیوار، آینه ای پیش روی بازار ایران ۱۱:۰۲ بیت کوین در کانال ۲۰ هزار دلاری ۱۰:۵۶ زمان مرحله دوم قرعه کشی خودرو اعلام شد ۱۰:۴۵ روش درست تنظیم آینه بغل خودرو که نمی دانستید + فیلم ۱۰:۴۴ چگونه صورتی بدون جوش و لک داشته باشیم؟ ۱۰:۳۵ ترافیک در هراز و چالوس نیمه سنگین است ۱۰:۲۶ پیشنهاد ۲۵۰ میلیون دلاری عربستانی‌ها به رونالدو ۱۰:۲۰ این استانها منتظر باد شدید باشند ۱۰:۱۲ نفت برنت در ۱۰۰ دلار ایستاد ۱۰:۰۱ محدودیت های ترافیکی پایان هفته چیست؟ ۰۹:۲۶ آپارتمان های ۷۰ متری شرق تهران چند؟ ۰۹:۲۳ پایان اولین جشنواره بین المللی سرود فجر ۰۹:۱۰ تاکید ایرانسل بر بهره مندی بازار سرمایه از زیست‌ بوم استارتاپی ۰۸:۵۹ چه کسانی بیشتر تحت تاثیر آلودگی هوا هستند؟ ۰۸:۵۴ جنایت یک ستاره علیه مد؛ آبی ها بدلباس‌ترین تیم تاریخ! + عکس ۰۸:۴۹ دزد خانه فرهاد مجیدی سیندرلا بود! ۰۷:۳۰ مقایسه هزینه های سفر زمینی و هوایی به کربلا و نجف ویژه عید غدیر + جدول قیمت ۰۱:۵۸ مزایا و معایب رژیم کتو تنبل ۰۱:۴۱ بهترین سوره قرآن برای آرامش قلب و روح ۰۱:۰۵ ترفندهایی برای پرپشت شدن موها ۰۰:۴۵ آموزش تهیه یک میان وعده متفاوت + فیلم ۰۰:۴۰ فال ابجد روزانه امروز پنجشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۱ ۰۰:۳۰ طرز تهیه آلبالو پلو با روشی ساده + فیلم ۰۰:۲۷ اگر از درد کلیه رنج می برید بیشتر ورزش کنید ۰۰:۱۵ رنگ کردن مو برای این زنان ممنوع! ۲۳:۵۵ یه راهنمای کامل برای نصب هر نوع پرده ۲۳:۴۱ دبیر کل حزب الله: برای اولین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی، سه پهپاد در یک زمان به سمت آن پرتاب شدند، پیام این عملیات واضح بود ۲۳:۳۵ قبل خواب ورزش کنیم یا نه؟ ۲۳:۳۴ کل ایران برای معافیت سوپراستار والیبال بسیج شد + عکس ۲۳:۱۲ سربازها دیگر کچل نمی کنند ۲۳:۰۴ کفش مسیریاب برای نابینایان + فیلم ۲۳:۰۳ بادام تلخ با شیرین چه فرقی دارد؟ + خواص و فواید ۲۲:۵۸ درمان خانگی مشکلات پوستی ۲۲:۴۷ ترفند ساده برای تمیزی و رفع بوی بد ماشین لباسشویی ۲۲:۴۰ بایدن: اوضاع اکنون در دست ایران است ۲۲:۳۸ خبر خوب برای اتباع خارجی؛ حل مشکل بانکی تا هفته آینده ۲۲:۲۴ خانمهایی که زیاد می نشینند فورا بخوانند! ۲۲:۱۴ سرایت ویروس جدید کرونا ۱۸ برابر بیشتر از سویه قبلی است ۲۲:۰۴ آمازون برای سرطان سینه و پوست واکسن می سازد ۲۲:۰۱ چطور میشه یه مرد رو خوشحال کرد؟ ۲۱:۵۹ مشکل جدید بارسا؛ هواداران پول ندارند بلیت بخرند ۲۱:۴۷ هزینه های گزافی که بیماران مبتلا به کرونا در اروپا برای یک درمان اثبات نشده می پردازند ۲۱:۳۹ بهترین روش چیدمان مبلمان جلو پنجره ۲۱:۱۲ هرچه کالا لوکس تر باشد برای قطری ها قابل پذیرش تر است ۲۱:۱۰ ایران ۷ درصد ذخایر مس دنیا را دارد ۲۱:۰۷ از بین بردن رسوب کتری و سماور در یک چشم بهم زدن اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نوستالژی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!

فرارو- جلال محمودزاده، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت اعطای وام و تسهیلات بانکی در کشور گفت: «در بحث پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری، سردرگمی وجود دارد، البته افزایش آن تصویب شد، اما معمولا در ابتدای سال، بانک‌ها اعتبارات لازم برای پرداخت آن را دریافت نکرده‌اند و در نتیجه از پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج استنکاف می‌ورزند.»

به گزارش فرارو، وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه وام ندادن شامل انواع دیگر تسهیلات بانکی هم می‌شود و به کلی پرداخت وام در کشور تعطیل شده، گفت: «برای بخش تولید، نرخ سود تسهیلات با ۵درصد افزایش از ۱۸ به ۲۳درصد رسید. از سوی دیگر مردم برای تامین هزینه‌های اولیه زندگی مانند رهن منزل استیجاری نیاز به حمایت و دریافت وام دارند که در حال حاضر بانک‌ها حاضر به همکاری نیستند و باید هرچه زودتر برای این وضعیت چاره‌اندیشی شود.»

جدیدترین آمار رسمی و منتشر شده از عملکرد نظام بانکی کشور نشان می‌دهد در طرح نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳، ۱۸ بانک کشور حتی یک ریال تسهیلات پرداخت نکرده اند. عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است. جمع تسهیلات مسکن شهری پرداخت‌شده توسط ۲۶ بانک ۱.۰۹۸.۹۷۰ میلیارد ریال بوده و نکته قابل توجه این که در این بخش هم، عملکرد ۵ بانک صفر است. بر اساس همین آمارها، در ۴ سال گذشته، میانگین سهم سالانه بخش مسکن از کل وام‌های بانکی، ۷ درصد بوده و این در حالیست که این سهم در حالت نرمال و با هدف رونق غیرتورمی مسکن باید حداقل ۲۰ درصد باشد.

همچنین، بر اساس آمار‌های منتشر شده از بانک مرکزی، مجموعا حدود ۲۹۰ همت ارزش تسهیلات به اشخاص مرتبط ۲۳ بانک و موسسه اعتباری بوده است. البته نکته قابل توجه در این آمار‌ها این است که بانک خاورمیانه، مسکن، ایران و ونزوئلا و صنعت و معدن آمار مربوطه موسسات خود را منتشر نکرده‌اند.

نگاهی به امار‌ها نشان می‌دهد که در نظام بانکی کشور، روند اعطای وام به شرکت‌ها و موسسات خصوصی و مردم بسیار با تاخیر است. با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که چرا روند وام دهی در کشور ما اینگونه است و وام‌های کلان بانک‌ها به چه اشخاص و نهاد‌هایی تعلق می‌گیرد؟ فرارو در راستای پاسخ دهی به این پرسش‌ها با وحید شقاقی، اقتصاددان و استاد دانشگاه گفتگو کرده است:

وام و تسهیلات کلان در اختیار زیرمجموعه بانک‌ها

وحید شقاقی به فرارو گفت: «ریشه اصلی وضعیت وام دهی بانک‌ها را باید در نرخ بهره حقیقی منفی ببینیم. بانک‌ها به اندازه کافی بنگاه، زیرمجموعه خود دارند. متاسفانه همه جای دنیا هلدینگ‌ها صاحب بانک هستند، اما در اقتصاد ایران برعکس است و بانک ها، صاحب هلیدنگ‌ها و بنگاه‌ها هستند. این نخستین مسئله و چالشی است که در کشور داریم. بانک‌های ما مشغول بنگاهداری هستند و به بهانه‌های مختلف و به تعداد زیاد، بنگاه، زیرمجموعه خود دارند. من اخیرا صورت‌های مالی یک بانک را مشاهده کردم که اصلا جا خوردم، چرا که دیدم در وبسایت «کدال» که صورت‌های مالی بانکی ذکر شده است، تعداد بالایی از صورت‌های مالی بنگاه‌های زیرمجموعه این بانک وجود دارد. از بنگاهی که برای ساخت و ساز مسکن بود تا دامداری و پتروشیمی و حتی فناوری اطلاعات. درواقع یک بانک که باید به ارائه خدمات مالی، پولی و بانکی مشغول باشد، درگیر بنگاهداری در وسعت بسیار بالا است. این موضوع چه تبعاتی خواهد داشت؟ نرخ بهره حقیقی در اقتصاد ایران منفی است. درواقع، مثلا انتظارات تورمی برای سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد است، در حالی که نرخ سودی که بانک‌ها ارائه می‌دهند، ۲۳ الی ۲۴ درصد است. این نرخ بهره حقیقی منفی در کنار بنگاهداری بانک ها، موجب می‌شود بانک‌ها هیچ علاقه‌ای به ارائه تسهیلات به مردم و بخش خصوصی نداشته باشند.»

وی افزود: «دلیل عدم علاقه بانک‌ها به پرداخت تسهیلات نیز مشخص است. بانک‌ها می‌گویند نرخ بهره حقیقی حداقل ۲۰ درصد منفی است و در نتیجه بانک چرا باید این ۲۰ درصد را به مردم ارائه دهد، آن هم در حالی که می‌تواند به بنگاه‌های زیرمجموعه خود ارائه دهد. اگر یک شخص بتواند از بانک تسهیلات دریافت کند، مبتنی بر تورم ۴۰ الی ۴۵ درصدی سال ۱۴۰۳، حداقل تا ۲۰ درصد سود می‌کند، چرا که نرخ بهره حقیقی منفی است. بانک‌ها هم از خود همین سوال را می‌پرسند که چرا باید به بخش خصوصی چنین لطف و کمکی ارائه کنند و هوای بنگاه‌های زیرمجموعه خود را نداشته باشند؛ بنابراین بیراه نیست بگوییم در حال حاضر بانک‌ها رفتار‌های عقلانی نشان می‌دهند و تمایلی ندارند به مردم و بخش خصوصی وام دهند و در نتیجه همه وام و تسهیلات کلان را به زیرمجموعه‌های خود اختصاص می‌دهند.»

نهایت هنر بانک‌ها پرداخت تسهیلات تکلیفی است

این استاد دانشگاه گفت: «وقتی بانک مرکزی به این رفتار بانک‌ها واکنش نشان داده و به آن‌ها فشار وارد می‌کند، بانک‌ها شروع به وام دهی ضربدری به یکدیگر می‌کنند. یعنی بانک یک به بنگاه‌های بانک دو وبالعکس وام می‌دهند و هر زمان فشار بانک مرکزی بر آن‌ها وارد می‌شود از این روش استفاده می‌کنند. آمار‌ها نشان می‌دهد که بانک‌ها به میزان بسیار کلانی، به زیرمجموعه‌های خود وام داده اند، لذا در چنین ساختاری نه مردم و نه بخش خصوصی جایگاه دریافت وام را ندارند و متاسفانه اقتصاد ایران نیز بانک محور است و بیش از ۹۰ درصد تامین مالی اقتصاد ایران از کانال بانک‌ها انجام می‌شود. همین مسئله موجب شده که هم بخش خصوصی و هم مردم در سطح خرد قفل شده اند و به منابع بانک‌ها دسترسی ندارد.»

وی افزود: «نکته جالب توجه این است که بانک‌ها آنقدر بنگاه و زیر مجموعه دارند که حتی منابع بانک‌ها کفاف بنگاه‌های زیرمجموعه خودشان را هم نمی‌دهد، چه برسد که بخواهند بقیه را هم برای وام دهی در نظر داشته باشند. حقیقت این است که هر شخصی که نسبت به اقتصاد مسلط باشد و در جایگاه مدیران بانک‌ها قرار گیرد با نگاهی عقلانی به نرخ تورم و نرخ سود تسهیلات، احتمالا تصمیم مشابهی می‌گیرد. فرض کنید که کودک شما مریض است و کودک همسایه هم بیمار و گرسنه است، اما شما مواد غذایی محدودی دارید، طبیعیست که عقلانیت حکم می‌کند که این غذا را به فرزند خودتان بدهید نه فرزند همسایه. در نتیجه همه این مواردی که اشاره کردم، نظام بانکی در برابر ارائه تسهیلات مقاومت می‌کند. نهایت هنری که بانک‌ها می‌توانند به خرج دهند این است که بخشی از تسهیلات تکلیفی دولت را پرداخت کنند

این اقتصاددان گفت: «چشم انداز چنین وضعیتی بسیار منفی است، یعنی ۹۰ درصد تامین مالی ایران که توسط بانک‌ها انجام می‌شود انحصاریست و فقط به زیرمجموعه‌های بانک‌ها ارائه می‌شود. ایراد اصلی این است که در هیچ کجای دنیا بانک‌ها بنگاه داری نمی‌کنند، ولی متاسفانه در ایران ما این کار به شکل بی حد و حصر در بانک‌ها انجام می‌شود و ترکیب این موضوع با نرخ بهره حقیقی منفی، همین می‌شود که می‌بینیم. اگر همین حالا با نرخ ۲۵ درصد وام میلیاردی بگیریم در همین بدو امر، ۲۰ درصد سود خواهیم کرد. پس بانک‌ها سود مذکور را به بنگاه‌های زیرمجموعه خود حواله می‌دهند. بانک‌ها تمایلی ندارند که حتی وام‌های خرد به مردم بدهند، اما دولت تکلیف می‌کند و بانک‌ها ناچارند گاهی هم به مردم وام دهند، اما حقیقت این است که هزینه‌ها تا حدی بالا رفته که مردم توان بازپرداخت اقساط این وام‌ها را هم ندارند

دیگر خبرها

  • برترین گل‌های ال‌کلاسیکو با حضور ستارگان قدیمی (فیلم)
  • تخصیص ارز برای واردات تاکسی‌های برقی از سوی بانک مرکزی
  • تخصیص ارز تاکسی‌ های برقی تهران توسط بانک مرکزی
  • شهردار تهران: تخصیص ارز واردات ۲ هزار خودرو برقی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • خاص و نوستالژی؛ طرح لو رفته از کیت سوم بایرن مونیخ برای فصل 25-2024 / عکس
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!